Volt Osnabrück op bezoek in Haarlem!

Volt Osnabrück op bezoek in Haarlem!

7 mei 2023 12:27:31 UTC
(Van links naar rechts: Christopher Eaton (co-beleids lead Volt Kennemerland), Lukas Ölmann (raadslid Volt Osnabrück), Fritjof Lucke (Regio lead Volt Kennemerland)

(Van links naar rechts: Christopher Eaton (co-beleids lead Volt Kennemerland), Lukas Ölmann (raadslid Volt Osnabrück), Fritjof Lucke (Regio lead Volt Kennemerland)

door Volt Kennemerland

Afgelopen weekend was Lukas Ölmann, raadslid in Osnabrück namens Volt, als onderdeel van een raadsdelegatie naar Haarlem gekomen. Het bezoek stond in het teken van de bloemencorso, maar ondanks zijn drukke programma konden we hem toch nog even spreken om zo het contact tussen Volt Kennemerland en de Volt afdeling van de Haarlemse zusterstad Osnabrück warm te houden.

In Osnabrück zit Volt niet alleen in de gemeenteraad, maar zijn zij ook onderdeel van de coalitie met de SPD en de Groenen. Als onderdeel van deze coalitie probeert Volt Osnabrück te strijden voor duurzaamheid en proberen ze de EU ook in de lokale politiek in de spotlight te zetten, zodat iedereen de rol van de EU beter begrijpt. Zo laten ze zien hoeveel projecten er wel niet door de EU (mede)gefinancierd worden, maar lobbyen ze er ook voor om van Dag van Europa (9 mei) een feestdag te maken.

Verder hebben we ook kunnen leren dat een thema als mobiliteit – en in het bijzonder het fietsvriendelijk maken van de stad – niet alleen in de Haarlemse politiek een grote rol speelt, maar dat dit ook voor Osnabrück geldt. Dit laat weer zien dat niet alleen de landelijke politiek over de grenzen moet kijken voor oplossingen van nationale problemen, maar dat wij ook op lokaal niveau kunnen dus van elkaar kunnen leren.

We kijken ernaar uit om elkaars groei te ondersteunen en om elkaar te helpen bij het realiseren van elkaars doelen. De komende tijd blijven we in contact en zullen we richting de Europese Parlementsverkiezingen van 2024 onderzoeken hoe onze samenwerking uit te breiden.